Innsamlingsaksjon

Eirik Willersrud er pappa til to barn med alopecia areata, Tobias og Thelma. Thelma (6 år) mistet håret som liten men fikk det tilbake etter et års tid. Tobias (9 år) begynte å miste håret etter lillesøster hadde fått sitt tilbake og er nå helt uten hår på hodet. Storesøster Thilie (12 år) har ikke alopecia men sparer på håret for å kunne donere det til parykk - som noen med alopecia kan ha nytte av. Thilie har også holdt flere foredrag på skolen til Tobias, foredrag som mamma Yvonne laget, - for å forklare både elever og lærere hva alopecia areala er. 

Familien har vært på flere treff med barne- og ungdomsgruppen, blant annet på Langedrag. Der fikk de gi dyrene mat, de fikk hilse på revene, hestene og elgene, og være med på ulike aktiviteter. Tobias og Thelma fikk nye venner på treff og synes begge det er gøy og koselig på treff.  

Nå fikk familien lyst å gi noe tilbake. Pappa Eirik startet en spleis, spleis.no/2flueriensmekk, der innsamlede midler skulle gå uavkortet til barne- og ungdomsgruppen i Alopeciaforeningen. Han fikk sponsorer med på laget, opprettet en egen facebookgruppe og spleisen endte på 76.900 kr fra nesten 300 givere! Han gikk fra hjemmet i Kløfta til hytten på Dokka, en avstand på 14 mil, over 4 dager - og grunnen var å skape oppmerksomhet rundt alopecia areata og samtidig samle inne penger som skal komme barn og unge med alopecia til gode. Denne turen hadde han lenge tenkt å gå, så nå slo han to fluer i en smekk! 

For å følge med på turen, bli medlem i Facebookgruppen som ble opprettet for anledningen: 2 fluer i en smekk. Følg også med på foreningens Facebook-side og Instagramkonto, for kontinuerlige oppdateringer. Bilder fra turen ligger under Høydepunkter på Instagramkontoen vår.

Alopeciaforeningen takker Eirik for initiativet og alle givere og sponsorer for deres bidrag til spleisen. 

Vil du lese mer? Sjekk ut vårt medlemsblad Hei Sveis, som sendes ut til alle medlemmer nå i juni.

Sjekk også ut disse artiklene fra Eidsvoll Ullensvang Blad, Romerikes Blad og Oppland Arbeiderblad:

Tobias: "Jeg har en hudsykdom som gjør at jeg har mistet håret. Det er ikke smittsomt altså."

Barna til Eirik er rammet av den mystiske sykdommen. "Hun var uten hår i ett år før det kom tilbake."

Pappa Eirik 38 går for barna sine. "Jeg hadde nok gitt opp om jeg ikke gikk for denne saken".

Dagbladet har også skrevet om saken:

Søskenpar fikk samme sjeldne diagnose.

 

 

Kontakt oss

Adresse :

Postboks 4402 Nydalen, 0403 OSLO

 

Telefon :

957 54 929

Epost:

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

 

Org. nr. :

990 470 693

Bankgiro :

7030 30 12581