COVID-19

Alopecia areata og COVID-19 (koranaviruset)

I denne utfordrende tiden er det flere som spør om mennesker med alopecia har høyere risiko for infeksjon fra koronaviruset. Alopecia UK har fått følgende svar fra eksperter på alopecia:

Alopecia areata i seg selv går verken ut over immunforsvaret eller forårsaker immunsvikt. Det er ingen grunn til å tro at mennesker med alopecia areata er mer utsatt for COVID-19 enn befolkningen generelt, verken når det gjelder å få viruset, eller å bli mer alvorlig syk av det. 

Unntaket kan være de som blir behandlet med orale medisiner som undertrykker immunforsvaret. Disse medisinene inkluderer steroidtabletter, azathioprin, metotrexat, ciclosporin, mycophenolate mofetil (MMF) og JAK-hemmere. Vi anbefaler de dette gjelder å rådføre seg med sin hudlege. Vi forventer ikke at bruk av produkter som steroidkremer eller kremer, diphencyprone lotion og steroidinjeksjoner i hodebunnen, vil øke risikoen for infeksjon med COVID-19.

Artikkelen på engelsk kan leses her: https://www.alopecia.org.uk/news/alopecia-and-covid-19-new-coronavirus

En artikkel fra Alopeciförbundet Sverige støtter de samme argumentene som i artikkelen fra Alopecia UK. Det finnes per nå ingen signaler på at mennesker med autoimmune sykdommer har en større risiko knyttet til koronaviruset. 

Artikkelen på svensk kan du lese her: https://www.alopeci.se/wp-content/uploads/2020/04/Covid-19-och-AA_20200407_AA%CC%8A.pdf

 

 

Kontakt oss

Adresse :

Postboks 4402 Nydalen, 0403 OSLO

 

Telefon :

957 54 929

Epost:

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

 

Org. nr. :

990 470 693

Bankgiro :

7030 30 12581